Yangın Merdiveni Kapısı Aptallar için
Yangın Merdiveni Kapısı Aptallar için
Blog Article
Yangın yönetmeliğinde söylem edildiği üzere bapların kendi kendine kapanması gerekmektedir. Kapıların bizatihi kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.
Bunun önlemini bile montaj sırasında yangın firması, yararlanma esnasında ise binadan mesul eşhas almalıdır.
Zihinsel özürlü, tutuklu veya ıslah edilenlerin barındığı, yetkili çalışanı temelli görev başlangıcında olan ve yangın veya başka evgin durumlarda kullanıcıları nakledecek yerinde imkânları mevcut yerlerde kilit kullanılmasına onay verilir.
Yangın Kapısı kötü sızdırmaz özelliğe mevla olması zımnında yangın simultane insanoğluın esrar zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlamlar. Bu kapılar hariçya doğruca ve kolayca açılabilen yapıya sahiptir.
Çıkış mesafelerinin bapdan allıkındığı yapı kullanma sınıflarında, bir koridor kucakindeki 2 yangın merdiveni arasındaki açıklık, yağmurlama sistemi olmayan gestaltlarda koridor uzunluğunun nimsından ve yağmurlama sistemi olan gestaltlarda ise koridor uzunluğunun 1/3’ünden az olamaz.
Uslu kanatlı yangın bapları binaların içinde olması olası yangın ve benzeri müstacel durumlarda önlem koparmak en önemli tedbirlerin başında gelir.
Yangın Bapsı üs amacı insanoğluın ziyan görmeden binadan ayrılarak hariçya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.
Yangın merdiveni kapıları çoğunlukla alevlere dayanıklı malzemelerden üretilir ve Yangın Çıkış Kapısı ivedi durumlarda kolaylıkla açılabilecek şekilde tasarlanır.
Kanatlardan biri mıhlı tutulabilir, ivedi durumda bir pim mekanizması ile kolaylıkla açılması esenlanabilir.
Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin mecburi olup olmadığına karar verilmektedir. örneğin; yamaç skorsı 4’ü geçmeyen ve seans ammaçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar haricinde gerçek olarak yangı merdiveni bulunması gereken strüktürlar şöyle sıralanmaktadır:
Yangın Bapsı yaman sızdırmaz özelliğe malik olması dolayısıyla yangın takkadak insanoğluın kötü zehirlenmelerinden de korunmasını katkısızlar. Bu kapılar dışarıya selim ve kolay açılabilen strüktürya sahiptir.
Yapılan bir binanın özelliklerine ve tasarruf amacına bakılırsa mukannen yapı denetim şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları alelumum TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (müstacel çıkış baplarının) belirli durumlara bakarak TSE şartlarını sağlamlaması gerekmektedir.
Sahanlığın en azca koskocamanliği ve uzunluğu, merdivenin çokliğinden azca olanaksız. Basamakların kaymayı önleyen malzemeden olması şarttır.
Dairesel merdivenin cevaz verilmediği bölgeler arasında ekol, dirlik organizasyonu bulunur. İnsan kapasitesinin 50 kişiden şu denli başüstüneğu meze merkezlerinde de bu merdivenin kullanılmasına destur verilemez.